
از انجام دادن حركات شديد ، ناگهاني و غير معمول زانو خودداري كنيد. افراد مسن ( به ويژه مبتلا به آرتروز زانو) بايد از نشستن در وضعيت هايي كه نياز به خم كردن زانو دارد، نظير چهارزانو و دو زانو نشستن ، خودداري كنند . به اين افراد توصيه مي شود حتي الامكان روي زانو ننشينند و براي نشستن از مبل يا صندلي راحتي استفاده كنند .
افراد مبتلا به اين درد ، بايد هنگام بلند شدن از صندلي ، ابتدا دست هاي خود را روي دسته هاي صندلي قرار دهند و خود را كمي به سمت جلو بكشند ، بعد با فشار دست ها از روي صندلي بلند شوند. روزانه حداقل 30 دقيقه پياده روي كنند . حتي الامكان كمتر از پلكان بالا و پايين روند ، اما در صورت نياز به ويژه زماني كه درد زانو شدت پيدا كرده از پهلو ، از پله ها پايين يا بالا بروند . استفاده از سطوح شيب دار به جاي پلكان به همه افراد به ويژه مبتلايان به درد زانو توصيه مي شود .
در مواردي كه آرتروز بسيار پيشرفت كرده است، بيماران مبتلا بايد پشت ميز نماز بخوانند . به اين ترتيب كه هنگام سجده ، روي صندلي بنشينند و پيشاني خود را روي ميزي كه مهر روي آن است قرار دهند .
ممكن است تغيير ناگهاني نوع فعاليت هاي روزمره ، به زانو آسيب برساند . لذا بهتر است، اين تغييرات يكباره صورت نگيرد .
همواره بايد از كفشهاي خوب و با اندازه مناسب استفاده كرد . از پوشيدن كفش ها ، صندل ها و دمپايي هايي كه كف لغزنده دارند ، خودداري شود . همچنين از پوشيدن كفشهاي سفت و خشك اجتناب شود . اين كفش ها ، مانع انجام حركات طبيعي مچ پا مي شوند و زانوه را در معرض فشار ثانويه و شديد قرار مي دهند .
برگرفته شده از : پارسي طب